Menu Sluiten

Jezus in het persoonlijk geloof

‘En wie ben ik volgens jullie?’ vormde in de Oud-Katholieke Kerk van Amersfoort de aanleiding om in gesprek te gaan over de rol van Jezus in het persoonlijk geloof. Aansluitend op het oecumenisch avondgebed kwamen acht bezoekers naar de Joriszaal van de kerk. In een kringgesprek met Louis Runhaar, pastoor van ‘St. Joris op ‘t Zand’ en Geurt verwoordde iedereen diens eigen gedachten over Jezus. Geurt verbond daarin zijn eigen gedachten en de visies van enkele Christologen die hij bestudeerde.

Op basis van het slothoofdstuk van ‘En wie ben ik volgens jullie?’ legde Geurt vervolgens enkele vragen ter overweging voor die het gesprek verdiepten. Zo ging het onder meer over de manier waarop het geloof mensen tot bloei kan brengen. Ook de waarde van de biecht kwam aan de orde. Een ander onderwerp dat gedurende het hele gesprek terugkeerde was de verhouding tussen het geloof dat in de kerk wordt beleden en het persoonlijk geloof.

De avond begon om 19.30u. Om 21.30u. sloot Louis Runhaar af en zongen de aanwezigen lied 815 uit de bundel van de Oud-Katholieke Kerk: ‘O Jezus, hoe vertrouwd en goed’ van Willem Barnard.