Menu Sluiten

Jezus in het persoonlijk geloof

‘En wie ben ik volgens jullie?’ vormde in de Oud-Katholieke Kerk van Amersfoort de aanleiding om in gesprek te gaan over de rol van Jezus in het persoonlijk geloof. Aansluitend op het oecumenisch avondgebed kwamen acht bezoekers naar de Joriszaal van de kerk. In een kringgesprek met Louis Runhaar, pastoor van ‘St. Joris op ’t Zand’ verwoordde iedereen diens eigen gedachten over Jezus. Daarmee verbond ik mijn eigen overwegingen en de visies van enkele Christologen uit het boek.

Op basis van het slothoofdstuk van ‘En wie ben ik volgens jullie?’ verdiepten we vervolgens ons gesprek met enkele vragen. Zo ging het onder meer over de manier waarop het geloof mensen tot bloei kan brengen. Ook de waarde van de biecht kwam aan de orde. Een ander onderwerp dat gedurende het hele gesprek terugkeerde was de verhouding tussen het geloof dat in de kerk wordt beleden en het persoonlijk geloof.

De avond begon om 19.30u. Om 21.30u. sloot Louis Runhaar af en zongen de aanwezigen lied 815 uit de bundel van de Oud-Katholieke Kerk: ‘O Jezus, hoe vertrouwd en goed’ van Willem Barnard.